Известие

Collapse
No announcement yet.

Стъпков мотор GTV 1.8TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Най-вероятно говориш за TPS... Отчита позицията на дросела

Comment

То хубаво отчита, но аз до колкото знам не е добре да се ЗАВЪРТА на пълен оборот :>
      Колега снимки от процедурата по почистването имаш ли? Аз я отложих за идната събота понеже валеше.
      Alfa Romeo GTV 1.8TS 144hp 2000` - Hell on wheels

Comment

Не нямам снимки,ето какво направих.Свалих тръбата с филтъра и дебитомера(със спортен филтър съм).Свалих компютъра върху дросела и след това самия дросел,след което премахнах въпросният датчик от прикрепен към него.После свалих и жилото за газта.Взех Меглио и напълних малко едната половина,оставих малко да подейства и почнах да търкам с четка за зъби Сенсодин(с най-мек косъм е)и след това повторих и от другата половина тази процедура...стана като НОВ.Почистих спортния филтър и всичко от него до дросела,смених някой от гумените съединения на въздушния поток,че бяха се нацепили и след като изсъхна всичко го монтирах обратно.Вече карам втори ден и незнам дали си въобразявам,но колата върви много по-добре и най-вече не ми играят оборотите на празен ход.Имам само едно питане:–При монтиране на жилото на газта преместих чопчето за ограничаване на жилото и сега педала стана по-твърд и много по-лесно ускорява.Да го върна ли както беше или така също може да се кара,тъй като се притеснявам да не се скъса или да не направи някоя друга беля...ако не е проблем да го оставям така,щото си е по Fun?
        Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
        ALFA GTV 98'-155hp,2.0 T.Spark

Comment

Виж какво пише в дебелите книги:

Провеса на жилото трябва да бъде около 5мм, когато клапата е затворена и педала на газта - отпуснат.
          Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
          Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Значи трябва да вадя линията и да меря или как да разбера дали влизам в минимума?

Comment

Чак толкова незнам дали е необходимо да се вживяваш. Гледай да прави малко коремче, дето с окомера можеш да си го насосаш за 5мм спрямо мислената права линия.

Ако си голям маниак - една кибрителна клечка и дълбокомера на шублера ще ти свършат идеална работа

Comment

Мерси много колега,но ако влизам в тези размери не му пречи,че е повече опънато от преди...след малко отивам да меря

Comment

Гледай да не е толкова опънато, че да държи клапата отворена.

Comment

Working...
                  X